Volledig scherm
Advocaat Tom Jeltema

Advocaat: Bandenbedrijf Someren heeft juiste prijs gekregen

SOMEREN-HEIDE - In amper drie weken tijd hebben advocaten Tom Jeltema en Ruud van der Linden veel geld verdiend voor hun cliënt Jan van den Hoogen. Lag er aanvankelijk een bod van 802.000 euro op zijn bedrijfsgrond aan de Groeneweg 14 in Someren-Heide, na tussenkomst van beide raadsheren ligt er ineens een kleine ton meer op tafel.

Bovendien hoeft de bandenhandelaar de grondsanering van het gemeentelijk perceel naast hem niet op zich te nemen. Dat bespaart hem een investering van een ton. ,,We hebben goed onderhandeld. Hij heeft nu de juiste prijs gekregen", stelt Jeltema.

Volgens Jeltema werd de afgelopen weken veel gediscussieerd over de lap grond naast het bedrijf van Van den Hoogen. Tijdens de bestrijding van de brand in november vorig jaar was het de uitvalsbasis voor de brandweer. Tevens werden afgekoelde bandenresten daar opgeslagen. ,,De gemeente heeft dat perceel toen niet afgedekt met rijplaten of folie. Dan kun je de rekening van de grondsanering toch niet volledig bij onze cliënt neerleggen? Daar zaten we heel principieel in."

Deurne e.o.