Volledig scherm
De restanten van de bandenbrand bij recyclingbedrijf Van den Hoogen. foto Ton van de Meulenhof

Bandenbedrijf Someren 'krijgt te weinig tijd' voor goed bodemonderzoek

SOMEREN-HEIDE - Bandenbedrijf Van den Hoogen in Someren-Heide maakt bezwaar tegen door de gemeente Someren opgelegde maatregelen. Eigenaar Jan van den Hoogen krijgt naar eigen zeggen te weinig tijd voor bodemonderzoek op zijn perceel aan de Groeneweg 14, waar begin november vijf dagen lang een enorme brand woedde, en grondsanering van het naastgelegen perceel van de gemeente.

Van den Hoogen moet uiterlijk 1 februari de bodemverontreiniging op zijn eigen terrein uitvoeren.

Bovendien moet hij tussen 9 januari en 1 februari de 6600 vierkante meter grond, die gebruikt werd tijdens het blussen van de brand, schoon laten maken. De ondernemer wil niet verder ingaan op zijn bezwaar, laat zijn woordvoerder Martien Driessen weten.

  1. Jaarlijkse tegemoetkoming van twee mille voor hoge windmolens in Someren

    Jaarlijkse tegemoetkoming van twee mille voor hoge windmolens in Someren

    SOMEREN - Een jaarlijkse tegemoetkoming van tweeduizend euro omdat er zes tot acht hoge windmolens in hun achtertuin komen. Dat stellen energiecoöperatie ZummerePower en energieleverancier EnergieKontor in het vooruitzicht aan zo'n twintig grondeigenaren in de omgeving Diepenhoek in Someren. Hun grond is niet nodig voor de bouw van windturbines, maar daar is straks wel overlast door geluid en slagschaduw. ,,Dat geld moet uit de exploitatie van het park komen", zegt ZP-voorzitter Ton de Kok.

Deurne e.o.