Volledig scherm
© Thinkstock

Bandenbedrijf uit Someren-Heide botst met buurt

SOMEREN-HEIDE - Van den Hoogen Bandenrecycling in Someren-Heide zorgt volgens omwonenden voor diverse soorten overlast: 'onveilige verkeerssituaties, herrie en containers op een parkeerplaats.' De geparkeerde vrachtauto's van de firma leveren volgens omwonenden in de smalle Groeneweg gevaarlijke situaties op. Ze klagen ook over geluidsoverlast in de avonduren vanuit de werkplaats.

En een parkeerplaats voor vrachtwagens staat tot ergernis van de buurt vol met containers van het bedrijf. Ze hebben hun bezwaren onlangs op het bordje van de gemeente gelegd, na eerder al een handtekeningenactie te hebben gehouden.

De in Veldhoven woonachtige bedrijfseigenaar Jan van den Hoogen erkent dat er enige tijd sprake was van geluidsoverlast maar vindt de overige kritiek onjuist. "In november 2015 heb ik banden gemaald met een gehuurde bandmaalmachine die inderdaad veel geluid maakte. Daarna heb ik deze machine niet meer gebruikt. Ambtenaren zijn bij mijn bedrijf geweest en na controle is alleen geconstateerd dat de ruimte waar de banden zijn opgeslagen brandveiliger moet worden gemaakt."

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Deurne e.o.