Volledig scherm
Jan van den Hoogen. © Tonny Peeters

Bandenhandelaar en Someren bijna van elkaar verlost

SOMEREN-HEIDE - Bandenhandelaar Jan van den Hoogen en de gemeente Someren zijn bijna van elkaar verlost. Binnen nu en anderhalve week wordt een akkoord verwacht over het laatste restje grondsanering op het terrein aan de Groeneweg 14 in Someren-Heide. Zodra die handtekeningen op papier zijn gezet, krijgt Van den Hoogen het openstaande bedrag van ongeveer acht ton.

De ondernemer verwijderde de afgelopen maanden alle grond op zijn perceel dat in november vorig jaar door een enorme brand vervuild was geraakt. Zelfs de riolering werd uit de grond gehaald. ,,Ik heb aan al mijn verplichtingen voldaan en wil nu voor 1 oktober mijn centjes hebben. Ik heb hier een hele stapel rekeningen liggen en mijn portemonnee raakt langzaam leeg. Ik ben er helemaal klaar mee", reageert Van den Hoogen.

Hij moet volgens zijn advocaat Ruud van der Linden nog even geduld hebben. Hij en collega Tom Jeltema hebben immers nog geen overeenstemming bereikt met de huisjurist van de gemeente over het laatste restje vervuild grondwater. Dat zit er wel aan te komen.

,,Het gaat om vluchtige stoffen zoals thinner die niets met de brand te maken hebben. Hoe ze wel in de grond zijn gekomen is onduidelijk. Het zit niet diep maar moet er wel uit en dat valt Jan even tegen. Binnen anderhalve week verwacht ik dat we een akkoord met de gemeente kunnen sluiten", zegt Van der Linden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Deurne e.o.