Beelden van dodelijk ongeluk op A67 blijven bij Veldhovense Tom op zijn netvlies; 'Het is ook echt een gevaarlijke weg'

VIDEOSOMEREN - Elke dag rijdt Tom over de A67, tussen zijn woonplaats Veldhoven en Deurne, waar hij werkt. Maar woensdagochtend wenste hij dat hij wat later was vertrokken.

De Veldhovenaar kwam langs het dodelijk ongeluk bij Someren, iets wat hij liever niet had gezien. ,,Je wil niet kijken, maar dat gebeurt toch. Dat is denk ik menselijke nieuwsgierigheid."

Tom hoorde op de radio al over het ongeluk met twee vrachtwagens, waarbij een van de twee chauffeurs om het leven kwam. ,,Toen ik erlangs reed, zag ik wel dat de hulpdiensten niks meer voor de man konden betekenen. Ik belde toen ik op mijn werk was meteen mijn vrouw, ik moest even mijn ei kwijt over wat ik had gezien."

Gevaarlijke weg

Eind dit jaar neemt de minister van Infrastructuur en Waterstaat een beslissing over maatregelen voor de A67, waar vrijwel dagelijks ongelukken gebeuren en regelmatig lange files staan. Dinsdag kantelde er nog een vrachtwagen bij Veldhoven, richting Eersel.

De Veldhovenaar kent de verhalen over de A67 met zijn vele ongelukken ook. ,,Ik had het nooit eerder van zo dichtbij meegemaakt, maar het is inderdaad een gevaarlijke weg", vertelt hij. ,,Er rijden veel vrachtwagens uit veel verschillende landen en dat gaat vaak fout. Als ik daar dan met mijn Volkswagen Caddy tussen rijdt, denk ik heel vaak: als dat maar goed gaat."

Volledig scherm
Chaos op de A67 nabij Someren woensdagochtend. © Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement