Volledig scherm
Spelers werden bij binnenkomst als echte sterren uitgebreid gefotografeerd. © Bert Jansen

Bezoekers in Someren onder indruk van film 'Van je familie moet je het hebben'

SOMEREN - Someren waande zich woensdagavond even het 'Hollywood langs het kanaal' tijdens de vip-première van de lokale familiefilm 'Van je familie moet je het hebben'. Bezoekers waren onder de indruk van de film.

Velen verklaarden regisseur Daan Blommers en producent Geert Bukkems voor gek toen die samen ruim zes maanden geleden besloten dat de première van hun Astense en Somerense familiefilm al in de kerstvakantie moest plaatsvinden. Samen met een grote groep vrijwilligers werd alles op alles gezet om dat doel te bereiken.

De film gaat over Jeroen de Groot en zijn vermogende familie. Wanneer er onderling de nodige problemen zijn, gaat Jeroen op zoek naar zijn vader die als natuurfotograaf werkt maar al lange tijd geen contact meer heeft gehad met zijn gezin. Tijdens deze zoektocht beleeft hij vele avonturen.

Het grootste compliment kwam wellicht van de Somerense wethouder Theo Maas: „Als ik zie hoe goed de samenwerking is in deze film tussen Astenaren en Somerenaren, dan is dat iets waar wij op bestuurlijk vlak nog een voorbeeld aan kunnen nemen."

In totaal wordt de film zeventien maal vertoond in De Ruchte in Someren en in De Klepel en In de Gloria in Asten. Voor de volgende voorstellingen zijn nog kaarten te koop: 3 januari 15.00 uur, 6 januari 15.00 uur, 7 januari 15.00 uur, 11 januari 20.00 uur en 17 januari 20.00 uur (alle in De Ruchte). In Asten kunnen bezoekers de film op 13 januari om 20.00 uur in De Klepel bekijken, alle andere voorstellingen zijn uitverkocht. Kaartjes zijn te koop via de website.

Deurne e.o.