Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Lex van Lieshout

Bezorgde moeder uit Someren maakt zelf variant veilig fietspad

SOMEREN - Ze durft haar eigen zoon niet naar het sportpark te laten fietsen. De kruising van de Boerenkamplaan met de Potackerweg in Someren is volgens Heidy Kusters veel te gevaarlijk, daarom zet ze hem liever veilig met de auto af voor een voetbaltraining. Ze pleit nu voor de aanleg van een nieuw, veilig fietspad via de Achterweg en Steegstraat. Haar Facebookactie is inmiddels al 250 keer ondertekend.

 ,,De Potackerweg is donker, smal, er zijn veel fietsers en auto's die door elkaar rijden. Dat is super gevaarlijk, vooral in de donkere wintermaanden. Bovendien worden de fietspaden op de Boerenkamplaan binnenkort aangepakt. Dit is het goede moment om naar een alternatief te kijken", vindt Kusters.

Gevaar

Haar 8-jarige zoon voetbalt sinds eind vorig seizoen bij de plaatselijke SV. Als bezorgde moeder peilde ze haar mening over de toegangsweg bij enkele ouders van teamgenootjes. Steeds hoorde ze een bevestiging van haar mening: de kruising naar het sportpark is een gevaarlijke plek. Waar het bij veel ouders bij klagen blijft, daar onderneemt Kusters juist actie.

Ze startte op haar eigen Facebookpagina een actie om medestanders te vinden. Inmiddels heeft ze al 250 reacties binnengekregen. Maar alleen medestanders vinden is niet genoeg, ze draagt zelf ook twee oplossingen aan voor het gesignaleerde probleem. Zo heeft ze op een landkaart een alternatieve fietsroute ingetekend die loopt via de Burgemeester Roelslaan (parallel aan de Eikenpage), Achterweg, stukje Steegstraat richting de voetbalvelden. Hier moet dan wel een pad aangelegd worden in een weiland van een boer.

Plannen

Een tweede variant behelst grotendeels hetzelfde traject, alleen ligt het begin van het nieuwe pad aan de overzijde van de Burgemeester Roelslaan. Of het allemaal realistische plannen zijn weet ze niet. ,,Het gaat in elk geval om wegen die rustiger zijn dan de Potackerweg. Ik heb wel meerdere varianten gehoord, maar dat is aan de gemeente om allemaal uit te zoeken. Ik heb er nu al veel tijd in gestoken."

Kusters hoopt binnen enkele weken vijfhonderd handtekeningen binnen te hebben. Zodra dat is gelukt legt ze haar petitie voor aan het gemeentebestuur. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Deurne e.o.