Volledig scherm
De fietser kwam er ongedeerd vanaf. © ANP

Boer Flupsen opgepakt na vernielen weiland in Someren-Heide

SOMEREN-HEIDE - Aan het langslepende conflict tussen boer Jan Flupsen uit Someren-Heide en zijn familie kan een nieuw hoofdstuk toegevoegd worden.

De 55-jarige Flupsen is aangehouden omdat hij het weiland van een familielid heeft vernield. Tevens zou hij eerder al zijn zwager met de dood bedreigd hebben. 

Koningsdag
Hij was op Koningsdag met een tractor een lap grond aan de Dooleggersbaan aan het frezen, terwijl hij niet op dat terrein mag komen. Buurtbrigadier Marianne van Kempen twitterde donderdag over vernieling van een weiland en bedreiging. De politie wil verder niet inhoudelijk op de kwestie ingaan.

Flupsen zit nog steeds in de cel. De tractor waarin hij reed is in beslag genomen. De zwager bevestigt desgevraagd dat er deze week weer een incident was, maar hij wil er verder niets over zeggen. 

Diverse rechtszaken
Flupsen ligt al geruime tijd overhoop met zijn familie en met de gemeente Someren, wat al tot diverse rechtszaken heeft geleid. De agrariër woonde enkele jaren in een vervallen boerderij aan de Nederweertseweg, niet ver van het weiland waar hij nu is opgepakt. Het pand in de s-bocht richting Nederweert raakte zwaar in verval nadat een vrachtauto tegen de gevel reed. Een deel van het dak stortte in. Desondanks bleef Flupsen er nog jaren wonen.

Totdat zijn moeder, eigenaresse van het pand, de situatie ineens helemaal beu was. Ze besloot het oude huis te laten slopen. Sindsdien leidt Flupsen een rondreizend bestaan. Eerder, in mei 2015, kwam hij ook al in de problemen toen een groot xtc-lab in een van zijn schuren aan de Nederweertseweg werd ontdekt. Hij werd opgepakt, maar ook snel weer vrijgelaten.