Volledig scherm
© Zollfahndungsamt Essen

Clash over investering van tonnen in Boerenkamplaan Someren

SOMEREN - Waarom zou je vele tonnen extra investeren in reparatie van een weg wanneer dat nog niet nodig is? Van de andere kant: als je toch de fietspaden naast de Boerenkamplaan in Someren vernieuwt, dan kun je toch net zo goed meteen de hele weg rigoureus aanpakken zodat je er weer jaren tegen kunt.

De voorgestelde opknapbeurt van de doorgaande weg tussen Someren en Someren-Eind, die een klein miljoen euro kost, leidde woensdagavond tot een clash tussen de oppositie en de coalitie.

Bart de Groot van oppositiepartij Gemeenschapslijst Someren-Eind en Sluis XIII vond het voorstel van wethouder Leon van de Moosdijk 'buiten proporties'. Hij kreeg bijval van Marco Stolwijk van Lijst Someren-Heide. Hij snapte nog wel dat Van de Moosdijk efficiënt wil werken, maar waarom een weg vernieuwen die voorlopig op geen enkel onderhoudslijstje voorkomt vroeg hij zich af. ,,Dan is zo'n investering op dit moment een beetje raar."

Gerard Claassen van Lijst 6 ging daarentegen achter het voorstel van 'zijn' wethouder staan. PvdA'er Leo Dortmans koos ook voor die optie. CDA'er Martie Jeucken vroeg zich nog af waarom verlichting langs de weg vervangen wordt terwijl die nog niet zo oud is. Hij beaamde wel dat er nodig iets moet gebeuren aan de fietspaden.

  1. Jaarlijkse tegemoetkoming van twee mille voor hoge windmolens in Someren

    Jaarlijkse tegemoetkoming van twee mille voor hoge windmolens in Someren

    SOMEREN - Een jaarlijkse tegemoetkoming van tweeduizend euro omdat er zes tot acht hoge windmolens in hun achtertuin komen. Dat stellen energiecoöperatie ZummerePower en energieleverancier EnergieKontor in het vooruitzicht aan zo'n twintig grondeigenaren in de omgeving Diepenhoek in Someren. Hun grond is niet nodig voor de bouw van windturbines, maar daar is straks wel overlast door geluid en slagschaduw. ,,Dat geld moet uit de exploitatie van het park komen", zegt ZP-voorzitter Ton de Kok.

Deurne e.o.