Volledig scherm
© Thinkstock

Crossen op circuit de Herselse Bossen in Lierop voorlopig verboden

DEN HAAG/LIEROP  -Circuit de Herselse Bossen in Lierop is voorlopig verboden terrein voor motorcrossers. Enkele omwonenden die al jarenlang bezwaar maken tegen deze lawaaisport kregen vrijdagmiddag gelijk van de hoogste bestuursrechter van het land. Die oordeelt dat de gemeente Someren nu handhavend moet optreden tegen de illegale crossactiviteiten. 

,,Jammer, maar het is zoals het is", aldus een teleurgestelde MAC-woordvoerder Stefan Adriaans in een eerste reactie. 

De Raad van State oordeelt nu dat het belang van de omwonenden zwaarder weegt dan dat van MAC Lierop. Die club kreeg immers eerder al 'zeer ruim' uitstel van sluiting van het circuit. In de tussentijd mocht de club bewijzen dat er al voor 4 juni 1982 gecrost werd in de bossen aan de Herselseweg. Dat is tot nu toe nog niet gelukt. Gevolg van de uitspraak is dat de zestig MAC-leden moeten uitwijken naar elders: circuits in Nederweert, Eersel, Reusel en België.

Balans
,,Daar zal de druk veel groter worden. Door dit besluit is de balans die er in deze regio was verdwenen. En dat komt door een buurt die tot op het bod verdeeld is. De zes dichtst bij het circuit wonende mensen zijn voor, maar er zijn er ook zes tegen. Het is duidelijk dat die omwonenden niet mijn beste vrienden zijn", zegt Adriaans. 

Ook wethouder Leon van de Moosdijk reageert op het nieuws: ,,Balen. We gaan volgende week bespreken hoe we verder gaan."