Volledig scherm
De restanten van de bandenbrand bij recyclingbedrijf Van den Hoogen. foto Ton van de Meulenhof

'Gaat Van den Hoogen een bod van 802.000 euro van de gemeente Someren accepteren?'

Bandenrecycling brandSOMEREN-HEIDE - Het is goed dat de gemeente Someren heeft besloten dat bandenbedrijf Van den Hoogen Recycling niet kan terugkeren aan de Groeneweg in Someren-Heide. Dat zegt buurtbewoner Adrie van Vliet in een reactie. "Maar ik vraag me af of Van den Hoogen het bod van 802.000 voor de grond zal accepteren. Dit is de marktprijs. Gaat hij hier voor tekenen?”

Marco Stolwijk, naast buurtbewoner ook raadslid, is eveneens blij met het besluit van de gemeente. En hij is optimistischer. "Dit is een zeer marktconform bod. Ik kan dit bedrag als raadslid én als burger verantwoorden. Het zal echt nog wel wat juridisch getouwtrek worden, maar het is goed dat dit bod er nu ligt."

Van den Hoogen Recycling brandde begin november vorig jaar helemaal uit. Omwonenden van het bedrijf klaagden al jaren over overtredingen en overlast; ze vreesden voor hun veiligheid. Na de brand verplichtte de gemeente Van den Hoogen om de bandenresten op te ruimen en om de grond te saneren. Nu is er dus een derde zogeheten last onder bestuursdwang.

Van den Hoogen kon maandagmiddag nog niet inhoudelijk reageren. Hij gaat het besluit van de gemeente Someren eerst bestuderen, liet zijn adviseur Martien Driessen weten.

Deurne e.o.