Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gemeenschapslijst: Vier miljoen voor gratis glasvezel Someren

SOMEREN - Een klein jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 is de strijd in Someren al losgebarsten. Politieke partij Gemeenschapslijst Someren-Eind en Sluis XIII wil vier miljoen euro vrijmaken voor gratis glasvezel in het buitengebied.

Tevens wordt inwoners opgeroepen niet in zee te gaan met Mabib, die 1815 euro vraagt voor aansluitkosten. ,,Een belachelijk bedrag", vindt fractievoorzitter Guido Schoolmeesters van de Gemeenschapslijst.

Gratis glasvezel
Zijn partij wil zich bij de komende verkiezingen hard maken voor gratis glasvezel voor 1300 huishoudens in het buitengebied. Dat kost volgens berekeningen van de voormalig wethouder Financiën vier miljoen euro. Een flink bedrag, erkent Schoolmeesters. Maar dat bedrag wordt deels terugverdiend. 

Hij rekent voor: iedere aansluiting levert de gemeente 20 euro per maand op. Bij honderd procent deelname betekent dit een opbrengst van 26 mille per maand, 312.000 euro per jaar. Binnen een kleine dertien jaar is de investering eruit gehaald.

Geld
,,Bovendien lijkt het de laatste tijd alsof het geld op moet in Someren. Er wordt een miljoen uitgetrokken voor vernieuwing van de Boerenkamplaan terwijl niemand daar op zit te wachten, hetzelfde geldt voor de Kerkendijk. Die miljoenen kun je beter investeren in glasvezel."

Gemeenschapslijst peilde de afgelopen weken bij diverse buurtschappen in Someren-Eind of er bereidheid was om ruim 1800 euro te investeren in glasvezel. Volgens Schoolmeesters is dat niet het geval. Het percentage dat Mabib moet halen ligt op 55 procent. ,,Volgens onze peiling gaan ze dat niet halen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement