Greenco deelt gratis snacktomaatjes uit
Volledig scherm
Greenco deelt gratis snacktomaatjes uit © Greenco

Greenco deelt gratis 6 miljoen snacktomaatjes uit, ook in Someren

PollSOMEREN - Ze smaken nog prima, maar ze zijn licht gerimpeld en hebben kleine deuken door de aanhoudende on-Nederlandse hitte. Zes miljoen snacktomaatjes van Greenco voldoen daardoor niet aan de kwaliteitseisen en belanden niet in de supermarkt. Weggooien is echter zonde, dus gaat de groenteler gratis uitdelen. Zaterdag kunnen liefhebbers terecht bij de vestiging in Someren.

De eerste snacktomaatjes worden vrijdag uitgedeeld bij de Tommies kassen in Noord-Holland (Middenmeer) en Zuid-Holland (Honselersdijk). Er zijn in totaal zes miljoen snacktomaatjes te vergeven, waarvan zo’n vijf  procent niet de beoogde kwaliteit heeft vanwege de 'schoonheidsfoutjes'.

 De smaak van de snacktomaatjes is volgens kwaliteitsmanager Maurik Molenaar prima. ,,Een klein deel van onze snacktomaatjes ziet er iets minder mooi uit, maar de smaak is top." Hij geeft meteen een advies mee. ,,We adviseren de tomaatjes niet te lang te bewaren. Dus snack er op los of maak er een gezonde salade of soep van. Zolang ze maar voor consumptie gebruikt worden”. 

Met deze eenmalige actie wil teler Greenco voedselverspilling tegengaan. Iedereen kan zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur terecht bij Greenco aan de hoge Akkerweg 1 in Someren. Wie een paar kilo tomaten wil, kan deze gewoon ophalen. Wel dien je hiervoor zelf een doos, emmer, krat of andere verpakking mee te nemen. ,,Mensen met grootse plannen vanaf 100 kilo kunnen zich bij ons aanmelden."

De belangstelling lijkt al groot te zijn. Een Marktplaatsadvertentie van het bedrijf over deze actie is inmiddels al ruim 23.000 keer bekeken.

Poll

Ik betaal de normale prijs voor groente en fruit dat er niet zo mooi uitziet door de hitte

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
2257 stemmen

Opvallend, veelbesproken of grappig nieuws van het Eindhovens Dagblad ontvangen via WhatsApp? Dat kan: stuur ED AAN naar 06-57493330. Je ontvangt geen bevestiging, maar bent dan wel aangemeld voor onze WhatsApp-service en je zult meerdere keren per dag een berichtje van ons ontvangen.