Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Half miljoen euro voor verbouwing gemeenschapshuis De Weijers in Someren nog onzeker

SOMEREN - Het is nog zeker geen uitgemaakte zaak dat een klein half miljoen euro op tafel komt voor een grootscheepse renovatie van gemeenschapshuis De Weijers in Someren-Noord. Dat er iets moet gebeuren met het verouderde wijkhuis, daarover is iedereen in politiek Someren het wel eens. De vraag is echter of het geld nu al op tafel moet komen. Enkele partijen willen eerst duidelijkheid over andere ontwikkelingen in de wijk.

Someren-Noord gaat de komende jaren flink veranderen. De voormalige Pauluskerk gaat tegen de vlakte en er zijn plannen voor bouw van diverse woningen en zorgvoorzieningen. De gemeente praat al maanden met instellingen zoals Kempenhaeghe en ORO.

Tegelijkertijd ligt er al twee jaar een plan op tafel om De Weijers bij de tijd te brengen. Lijst Someren-Heide, Gemeenschapslijst Someren-Eind en Sluis XIII en Lijst 6 willen verdere planvorming in het gebied afstemmen op het gemeenschapshuis. ,,Er moet eerst duidelijkheid zijn over wensen van partijen en vanuit de buurt. Welke vraag aan ruimte is er? We zijn niet tegen de verbouwing, maar het is nu niet het juiste moment om daarover te beslissen", zei Jules Klessens van Lijst 6.

Kwaliteitsslag

Jos Feijen van Gemeenschapslijst wilde ook een totaalbeeld zien. ,,Dit is de kans om een kwaliteitsslag te maken in Someren-Noord. We moeten de opties goed verkennen." Wethouder Leon van de Moosdijk zei donderdagavond echter dat een nieuw bestemmingsplan nog zeker een jaar op zich laat wachten.

Angeline Nagel van het CDA vond dat het bestuur van de Weijers, groot voorstander van verbouwing, al lang genoeg heeft gewacht op duidelijkheid vanuit de gemeente. ,,Dit voorstel voldoet aan alle wensen van het bestuur. Bovendien is het op korte termijn te realiseren. Dat is ook van wezenlijk belang."

De gemeenteraad hakt op donderdag 26 oktober de knoop door. Het hangt erom of een meerderheid nu al instemt met de verbouwing.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Natuurgebied Groote Peel mogelijk drie keer zo groot door uitbreiding met Deurnsche Peel en Mariapeel
    PREMIUM

    Natuurge­bied Groote Peel mogelijk drie keer zo groot door uitbrei­ding met Deurnsche Peel en Mariapeel

    OSPEL - Het jubilerende Nationaal Park Groote Peel wordt wellicht uitgebreid met de Deurnsche Peel en de Mariapeel. Landelijke regels voor dergelijke parken zijn veranderd waardoor deze ontwikkeling mogelijk is. Mocht Staatsbosbeheer in de missie slagen, dan verdriedubbelt het park binnen enkele jaren tot zo'n vierduizend hectare. ,,Het geeft meer status aan dit gebied", zegt manager Marijke Vaes van buitencentrum De Pelen in Ospel.

Deurne e.o.