Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Half miljoen euro voor verbouwing gemeenschapshuis De Weijers in Someren nog onzeker

SOMEREN - Het is nog zeker geen uitgemaakte zaak dat een klein half miljoen euro op tafel komt voor een grootscheepse renovatie van gemeenschapshuis De Weijers in Someren-Noord. Dat er iets moet gebeuren met het verouderde wijkhuis, daarover is iedereen in politiek Someren het wel eens. De vraag is echter of het geld nu al op tafel moet komen. Enkele partijen willen eerst duidelijkheid over andere ontwikkelingen in de wijk.

Someren-Noord gaat de komende jaren flink veranderen. De voormalige Pauluskerk gaat tegen de vlakte en er zijn plannen voor bouw van diverse woningen en zorgvoorzieningen. De gemeente praat al maanden met instellingen zoals Kempenhaeghe en ORO.

Tegelijkertijd ligt er al twee jaar een plan op tafel om De Weijers bij de tijd te brengen. Lijst Someren-Heide, Gemeenschapslijst Someren-Eind en Sluis XIII en Lijst 6 willen verdere planvorming in het gebied afstemmen op het gemeenschapshuis. ,,Er moet eerst duidelijkheid zijn over wensen van partijen en vanuit de buurt. Welke vraag aan ruimte is er? We zijn niet tegen de verbouwing, maar het is nu niet het juiste moment om daarover te beslissen", zei Jules Klessens van Lijst 6.

Kwaliteitsslag

Jos Feijen van Gemeenschapslijst wilde ook een totaalbeeld zien. ,,Dit is de kans om een kwaliteitsslag te maken in Someren-Noord. We moeten de opties goed verkennen." Wethouder Leon van de Moosdijk zei donderdagavond echter dat een nieuw bestemmingsplan nog zeker een jaar op zich laat wachten.

Angeline Nagel van het CDA vond dat het bestuur van de Weijers, groot voorstander van verbouwing, al lang genoeg heeft gewacht op duidelijkheid vanuit de gemeente. ,,Dit voorstel voldoet aan alle wensen van het bestuur. Bovendien is het op korte termijn te realiseren. Dat is ook van wezenlijk belang."

De gemeenteraad hakt op donderdag 26 oktober de knoop door. Het hangt erom of een meerderheid nu al instemt met de verbouwing.

  1. Statushouders aan slag in kassen in Someren
    PREMIUM

    Statushouders aan slag in kassen in Someren

    HELMOND - Een proef om vluchtelingen met een verblijfsvergunning aan het werk te krijgen bij tuinders in Someren krijgt een vervolg. Werkbedrijf Senzer, tuinbouworganisatie ZLTO, diverse regionale ondernemers en ROC Ter Aa slaan de handen ineen om dertig vluchtelingen aan een contract te helpen. En hen tegelijkertijd te laten inburgeren. Ze gaan niet alleen in kassen aan de slag, maar ook bij Dorel (maxicosi's) en Huijbregts Food in Helmond.

Deurne e.o.