Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Hans van Maris, familie Maas en Herold Dat op kieslijst PvdA Someren

SOMEREN - Een oude bekende die na gezondheidsproblemen terugkeert, driekwart van het gezin van de wethouder en een deelnemer aan een survivalprogramma die de afgelopen maanden op nationale televisie te zien was. PvdA Someren heeft de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen rond.

Zoals eerder al bekendgemaakt trekt huidige wethouder Theo Maas de kar. Op nummer twee staat een oude bekende: Hans van Maris. Hij stapte in oktober 2014 uit de raad vanwege gezondheidsproblemen. Daardoor kon hij zijn werk als lokale politicus, waarmee hij in maart van dat jaar was begonnen, niet goed genoeg uitvoeren vond hij.

Fractie

Zijn plek werd destijds ingenomen door Angelique van Wissen. Zij vormt momenteel de tweekoppige fractie met Mariska Verheijen. Beide vrouwen staan op niet-verkiesbare plaatsen en keren hoogstwaarschijnlijk niet meer terug in de gemeenteraad.

Een andere bekende naam op de lijst is nummer 5 Louis van den Bosch. Hij is in Someren met name bekend van de heemkundekring De Vonder, als oud-vorst van carnavalsvereniging De Meerpoel en lid van toneelverenigingen Speledonckers en Crescendo. Van den Bosch werd de afgelopen jaren door onder meer CDA, VVD en PvdA benaderd, maar staat nu pas voor het eerst op een kieslijst. ,,Na lang aandringen."

Politiek

Op plaats 14 en 15 staan Jolanda en Anne Maas, respectievelijk vrouw en dochter van lijsttrekker Theo. Politiek viert dus hoogtij in de familie Maas.

Lijstduwer op nummer 17 is Lieroppenaar Herold Dat. Hij werd de laatste maanden bekend vanwege zijn deelname aan Expeditie Robinson. Dat heeft een trainingsbureau en is momenteel bezig met plannen voor een begeleid wonen-traject in het dorp. Hij heeft een dochter met een beperking. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement