In Someren en Helmond beste oliebollen uit de regio

SOMEREN/HELMOND - ,,Ik heb wel eens op een andere plek oliebollen gehaald, maar hier zijn ze het lekkerst." Gerard Driessen uit Someren staat aan het oliebollenloket van Van de Mortel en bestelt er twaalf.

Dat de Somerense bakkerij wederom hoog scoorde in de nationale AD-oliebollentest, was dan ook klip en klaar voor hem.

In de oliebollentest hebben dit jaar maar twee kramen uit Zuidoost-Brabant een mooie score. Van de Mortel, als beste uit de regio, kreeg een 8 (25e plaats). De kraam op de Markt in Helmond staat met een mooie 7 op plek 47. Van de in totaal 160 bezochte kramen.

,,Ik vind een 7 te laag, voor mij had het best een 8 mogen zijn. Ik vind Van Hout de beste kraam van de stad", stelt Rudy Martina uit Helmond. ,,Zodra hij er weer staat kom ik hier altijd oliebollen halen." Hij neemt er rond lunchtijd twee mee om thuis op te eten.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Deurne e.o.