Volledig scherm
© ThinkStock

Informatieavond over dementie in Lierop

LIEROP - Dorpscoördinatie 'Lierop Leeft' en KBO-Lierop houden donderdag 13 oktober een informatieavond over dementie. Het thema luidt: 'op weg naar een dementie-vriendelijk Lierop'.

Tijdens de informatieavond op Offermansstraat 1 wordt een film getoond waarin duidelijk wordt hoe gedrag verandert bij dementie. Ook vertelt een ervaringsdeskundige over wat het betekent om een dementie-vriendelijk dorp te zijn. Tenslotte discussiëren de aanwezigen over dat thema.

In gemeenschapshuis De Vurherd duurt de gratis toegankelijke informatieavond van 19.00 tot 21.00 uur.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Deurne e.o.