Volledig scherm
© Thinkstock

Jo Boerekamp toertocht in Someren

SOMEREN - Veldrijders en ATB-fietsers kunnen tijdens de Jo Boerekamp memorial van zaterdag 31 december kiezen uit tochten van 25 en 40 kilometer.

Deelnemers aan de uitgepijlde toertocht van toer- en supportersclub SOLO rijden over een gevarieerd parcours waarbij geasfalteerde wegen zo veel mogelijk gemeden zijn. Tijdens de pauze is er soep, thee en peperkoek te krijgen en na afloop is er glühwein. Inschrijven kan tussen 09.00 en 10.00 uur bij camping De Kuilen op Kuilvenweg 15 in Someren-Heide. Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro voor NTFU-leden. Niet-leden betalen 5 euro en deelname is gratis voor fietsers tot 16 jaar. Van de opbrengst gaat 1 euro per deelnemer naar stichting Alpe d'HuZes. Meer info is na te lezen op de Facebookpagina van SOLO.

  1. Jaarlijkse tegemoetkoming van twee mille voor hoge windmolens in Someren

    Jaarlijkse tegemoetkoming van twee mille voor hoge windmolens in Someren

    SOMEREN - Een jaarlijkse tegemoetkoming van tweeduizend euro omdat er zes tot acht hoge windmolens in hun achtertuin komen. Dat stellen energiecoöperatie ZummerePower en energieleverancier EnergieKontor in het vooruitzicht aan zo'n twintig grondeigenaren in de omgeving Diepenhoek in Someren. Hun grond is niet nodig voor de bouw van windturbines, maar daar is straks wel overlast door geluid en slagschaduw. ,,Dat geld moet uit de exploitatie van het park komen", zegt ZP-voorzitter Ton de Kok.

Deurne e.o.