Volledig scherm
De kerk in Someren-Heide wordt gesloten © Rinus Van Houts

Kerk Someren-Heide gaat op 23 september dicht

SOMEREN-HEIDE - De sluiting hing al lang in de lucht, maar nu is ook een definitieve datum bekend. De St. Jozefkerk in Someren-Heide gaat op 23 september definitief dicht, heeft het parochiebestuur van de H. Franciscus bekendgemaakt. 

De sluiting heeft meerdere oorzaken. De belangrijkste twee: het teruglopend aantal kerkbezoekers en de slechte staat van het kerkgebouw. De afslanking van het pastoraal team door het vertrek van pater Xavier en het wegvallen van de steun van de paters in Asten spelen volgens het kerkbestuur ook een belangrijke rol.  

De laatste Eucharistieviering vindt daarom op zondag 23 september plaats. Inwoenrs van het dorp kunnen na deze datum voor vieringen terecht in de andere parochiekerken, zoals de Lambertuskerk in Someren en en vieringen in gemeenschapshuis De Einder in Someren-Eind. 

De komende maanden volgt nader overleg over de reorganisatie van lokale activiteiten. De locatieraad in De Hei gaat in overleg met het parochiebestuur over wat er met het kerkgebouw moet gebeuren. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement