Volledig scherm
© Thinkstock

Klanten van Somerense frietboer willen klein monument

SOMEREN - Vetes werden bij zijn frietwagen uitgevochten, er ontstonden relaties tijdens het wachten op een friet speciaal en generaties lang werd het lokale nieuws aan de toonbank bij Hennie Vermeulen besproken. Maar aan die historie op het Postelplein in Someren komt op 5 december een einde.

De ondernemer stopt er dan na een kleine veertig jaar mee. Enkele vaste klanten willen dat afscheid niet onopgemerkt voorbij laten gaan en pleiten in een brief aan de gemeente voor een kleinschalig 'monument'.

"We beseffen dat een monument van bepaalde omvang (bronzen schuimspaan, vergulden muts) niet mogelijk is op het plein in verband met festiviteiten en markten. Een bescheiden tegeltje in de grond op de plek waar Hennies' kar stond, of een bordje met informatie in het bloemenperkje lijkt ons wel te realiseren", schrijft vaste klant Chris van Seggelen.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Deurne e.o.