Koeien dood bij brand in stal Someren-Heide

VIDEOSOMEREN-HEIDE Bij een brand in een koeienstal in Someren-Heide zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier koeien omgekomen. De brandweer had de uitslaande brand bij een boerderij aan de Kruisbaan snel onder controle.

Volledig scherm
Koeien omgekomen bij brand © Bert Jansen

Omdat het om een melding grote brand ging, rukte de brandweer met groot materieel uit. De melding kwam rond halfvier. Naast drie brandweerwagens werden ook een watertank en een hoogwerker opgeroepen. Die hoogwerker bleek volgens de officier van dienst uiteindelijk niet nodig omdat het vuur snel geblust was. 

Andere koeien en stieren
De watertank was wel nodig omdat het in het buitengebied lastig bleek om aan voldoende water te komen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, mogelijk is deze ontstaan in een geparkeerd staande tractor of loader.  Na het blussen van de brand zijn de overgebleven koeien en stieren in de stal door een dierenarts gecontroleerd.

Bij het bestrijden van de brand werd de hulp ingeroepen van de korpsen van Heeze, Someren, Valkenswaard, Leende en Maarheeze. Burgemeester Alfred Veltman van Someren is ook ter plaatse geweest.

Volledig scherm
Bij de brand in Someren-Heide kwamen vier koeien om het leven. © ED
  1. Jaarlijkse tegemoetkoming van twee mille voor hoge windmolens in Someren

    Jaarlijkse tegemoetkoming van twee mille voor hoge windmolens in Someren

    SOMEREN - Een jaarlijkse tegemoetkoming van tweeduizend euro omdat er zes tot acht hoge windmolens in hun achtertuin komen. Dat stellen energiecoöperatie ZummerePower en energieleverancier EnergieKontor in het vooruitzicht aan zo'n twintig grondeigenaren in de omgeving Diepenhoek in Someren. Hun grond is niet nodig voor de bouw van windturbines, maar daar is straks wel overlast door geluid en slagschaduw. ,,Dat geld moet uit de exploitatie van het park komen", zegt ZP-voorzitter Ton de Kok.

Deurne e.o.