Volledig scherm
De ingang van camping de Somerense Vennen in Lierop. © FotoMeulenhof

Misbruikverdachte (75) uit Lierop blijft nog drie maanden in voorarrest

LIEROP - De 75-jarige inwoner van Lierop die jarenlang ontucht zou hebben gepleegd op een camping, blijft nog drie maanden in voorarrest. Dat besloot de Bossche raadkamer woensdagmiddag.

De man werd dinsdag 10 oktober gearresteerd. Het OM verdenkt hem van ontucht met twee minderjarige meisjes. Bij eentje was het eenmalig, het andere slachtoffer zou vanaf haar 9e zeventien jaar verregaand zijn misbruikt.

Het gebeurde  op camping Somerense Vennen in Lierop. Daar woonde hij vele maanden per jaar, de rest van de tijd zat de geboren Limburger in zijn Lieropse woning. De moeder van het slachtoffer had een chalet schuin tegenover die van de verdachte. 

Eerder veroordeeld 

Bekenden omschrijven hem als vriendelijk, joviaal en betrouwbaar. Wel waren er vragen over de vele bezoeken van het meisje maar daar praatte hij dan omheen. Ook noemde hij haar soms zijn stiefdochter. 

Na zijn arrestatie bleek dat hij in 2002 is veroordeeld tot de maximale taakstraf van 240 uur en een jaar voorwaardelijke cel, ook voor misbruik van een aan zijn zorg toevertrouwde minderjarige

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement