Volledig scherm
Somerense Vennen © Tonny Peeters

Misbruikverdachte (75) uit Lierop twee weken langer vast

UPDATELIEROP - De 75-jarige Andre V. uit Lierop wordt verdacht van jarenlang seksueel misbruik van een inmiddels jonge vrouw. Dat zou zijn gebeurd op camping De Somerense Vennen. Tevens wordt hem ten laste gelegd dat hij eenmalig een ander meisje misbruikt heeft. In beide gevallen gaat het om bekenden van de man. V. werd dinsdagochtend opgepakt en vrijdagmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die oordeelde dat de man nog minstens twee weken vast blijft zitten.

Het nieuws is als een schok binnengekomen bij het personeel van de camping aan de Philipsbosweg in Lierop. Receptioniste en tevens woordvoerster Magda Schoolmeesters trilt helemaal en haar hart bonst in de keel. Ze ontvangt diverse gasten die herfstvakantie komen vieren en telkens is ze angstig dat naar de misbruikzaak wordt gevraagd.

,,Sommige gasten hebben me gevraagd of ze zich zorgen moeten maken. Ik weet het niet zei ik. Dit hebben we nog nooit eerder meegemaakt. De afgelopen dagen heb ik wel 100.000 vragen in mezelf gesteld. Verhip, had ik iets moeten zien? Ik ben normaal super alert, dus dat neem ik mezelf wel kwalijk. Het heeft een onvoorstelbare impact op de camping. Het enige wat ik nu kan doen is mijn ontdaanheid tonen", zegt ze.

Schoolmeesters kent Andre V. niet heel goed. Ze weet dat hij al meerdere jaren een chalet op het park huurt; hij heeft een vaste jaarplaats. Hij woonde in Lierop maar was een groot gedeelte van het jaar op de Somerense Vennen te vinden. Verder omschrijft ze de verdachte als een aardige man waar niets geks aan op te merken was. ,,Een gewone buurman."

Ze vindt het nieuws vooral verschrikkelijk voor de twee slachtoffers. Ze hoopt dat een proces snel duidelijk maakt wat er exact is gebeurd. Tegelijkertijd betreurt ze het dat de naam van de camping nu in vele media verbonden wordt met de misbruikkwestie. ,,We zijn tien jaar lang bezig geweest met de renovatie van de camping. Er is zo hard gewerkt. Ik vind het zo erg voor de eigenaar dat de camping hier nu in mee getrokken wordt. Gelukkig heeft het nog niet geleid tot gasten die meteen weer vertrekken. Ik ben bang dat dit de naam van de camping aantast."

Er liggen inmiddels twee aangiftes bij het Openbaar Ministerie die momenteel verder worden onderzocht. Nader onderzoek moet volgens een woordvoerster uitwijzen of er mogelijk sprake is van nog meer slachtoffers.

W. Sleegers uit Someren is de advocaat van Andre V. De raadsman wil echter inhoudelijk niets kwijt over de zaak. ,,Uit principe."

Volledig scherm
Somerense Vennen © Tonny Peeters
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement