Volledig scherm
SOMERENSE VENNEN © Tonny Peeters

Misbruikverdachte (75) uit Lierop zeker tot april vast

LIEROP – De 75-jarige Lieroppenaar die wordt verdacht van ontucht met twee minderjarige meisjes blijft nog zeker tot 16 april in de cel. Die dag wordt het misbruik dat Andre V. pleegde op camping De Somerense Vennen inhoudelijk door de rechtbank in Den Bosch behandeld, bleek vrijdagochtend tijdens een procedurele zitting -forma zaak waarbij de verdachte aanwezig was. 

Andre V. zit al sinds oktober vorig jaar vast in Roermond omdat hij de destijds 12-jarige meisjes dwong seks met hem te hebben. Tevens maakte hij volgens justitie misbruik van zijn psychisch overwicht. De jonge slachtoffers waren onvoldoende in staat om tegen de man in te gaan, zei de officier.

Een van de slachtoffers werd twaalf jaar lang (2005-2017) misbruikt. Het inmiddels volwassen slachtoffer zat vrijdag samen met haar moeder en enkele familieleden op de publieke tribune. De ontuchtige handelingen met het andere meisje, eveneens een bekende van V., vonden plaats tussen januari 2012 en januari 2013. Zij zat niet in de rechtszaal.

Rapport

Het misbruik werd nog niet inhoudelijk besproken, het ging over de stand van zaken van alle onderzoeken. V. is inmiddels onderzocht door een psycholoog en de reclassering heeft een rapport opgemaakt over de man die in 2002 al eens werd veroordeeld voor het plegen van ontucht met een minderjarige. De Lieroppenaar kreeg toen een gevangenisstraf van één jaar opgelegd, waarvan 337 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Bovendien kreeg hij een werkstraf van 240 uur.

In het huidige onderzoek werden geen nieuwe wensen kenbaar gemaakt. Volgens zowel justitie als advocaat W. Sleegers is het onderzoek klaar. V. nam tenslotte nog even kort het woord. "Ik heb alles verteld en heb open kaart gespeeld. Het is erg wat ik haar heb aangedaan", zei de emotionele verdachte. Het verhaal dat een van de slachtoffers hem niet moest bestreed hij. "We hadden zo'n hechte band."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement