V.l.n.r: Rinus van Horik, Gerard Wijnen, Marika Maas en William Leenen
Volledig scherm
V.l.n.r: Rinus van Horik, Gerard Wijnen, Marika Maas en William Leenen © Rinus van Houts

MTC De Happy Drivers uit Someren-Eind rijden al 25 jaar samen

SOMEREN-EIND - 'Vrijheid Blijheid' is nog steeds de slogan van het eerste uur bij MTC De Happy Drivers uit Someren-Eind. De groep viert komend weekend het 25-jarig bestaan van hun vereniging.

Voorzitter William Leenen ( 50) weet waarom: ,,In 1992 is tijdens de oprichtingsvergadering de basis van onze vereniging samengevat in vijf onderdelen, naast het motorrijden is dat saamhorigheid, veiligheid, gezelligheid en respect voor elkaar, daar houden wij ons aan."

Papiertjes

De toerrijders begonnen met een wekelijkse toerrit waarvan de route op liefst 10 A4'tjes aan de deelnemers werd uitgedeeld. Marika Maas (55) is van de PR: ,,Die velletjes papier werden met plakband aan elkaar geplakt en op een rolletje gedraaid, een grote ellende als je het vergelijkt met het huidige GPS systeem." 

De voorzitter legt uit hoe dat werkt: ,,Voor we vertrekken, laadt elke deelnemer de route die we gaan rijden. Zolang ze op de afgesproken afstand van de voorganger blijven is er niks aan de hand. Maar als het contact is verloren is een blik op de GPS voldoende om weer bij de groep te geraken. Ook verkeerd rijden komt nauwelijks meer voor, in de beginjaren zijn we op het platteland wel eens bij een boer op het erf terechtgekomen, kwestie van de route verkeerd invullen. Dat is bij GPS nog niet voorgekomen", zegt Gerard Wijnen (54), een van de twee jubilarissen van de club. 

GPS

De andere jubilaris is Rinus van Horik (67). Zij hebben meegemaakt dat met GPS niet altijd probleemloos kan worden gereden. ,,Wij zijn een keer in een Limburgs dorpje midden in een Processieoptocht terechtgekomen en konden niet passeren, bijna een uur hebben we stapvoets achter een aantal geestelijken aangereden. Op de GPS werd niks gemeld van deze stoet". Mede door deze twee motorrijders zijn er in het programma van hun club een aantal vaste onderdelen opgenomen waaronder een aantal activiteiten met leden van Kans Plus Asten Someren. Achterop de motor is voor deze mensen met een beperking een jaarlijks hoogtepunt. ,,En voor ons ook", zegt Marika. ,,Hun dankbaarheid, die ze uiten door je om de nek te vliegen, voegt veel toe bij onze leden." 

Marika is niet de enige vrouw bij de Eindse motorclub. Een kwart van de 83 actieve leden is vrouw. ,,Daarom is nog steeds 'Vrijheid Blijheid 'onze slogan", lacht Marika.

Zaterdag 21 oktober is er een receptie van 19.00 uur tot 20.00 uur in zaal Jan van Tieskes aan de Nieuwendijk. Tijdens de feestavond daarna wordt de Happy Driver van het jaar gekozen, hij of zij mag een jaar lang in een apart t-shirt rijden met de tekst: Motorrijder in Hart en Nieren.

Voor info: www.happydrivers.nl

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement