Volledig scherm
Cello. © Creative Commons

Nieuw podium voor klassieke muziek in Someren

SOMEREN - Naast het jaarlijkse concert van het Nederlands Studentenorkest programmeerde De Ruchte niet of nauwelijks klassieke muziek. De nieuwe concertserie Strabrecht Klassiek, die op zondag 17 september van start gaat, brengt daar verandering in. De acht-delige serie bestaat uit optredens van jong Nederlands toptalent, veelal pianisten. De talenten worden geïnterviewd over de muziek en hun persoonlijke drijfveren. Ook laat een scherm achter het podium de handen van de spelers zien. 

Het publiek mag stemmen op de musicus die hen het meeste aanspreekt. Aan het einde van het seizoen, op zondag 17 juni, vindt een feestelijke finale plaats waarin de verkozen musici of ensembles strijden om de eerste plaats.

De serie wordt afgetrapt door de negentienjarige pianiste Yang Yang Cai, die sinds 2009 leerling is van Jan Wijn. Cai speelt muziek van Mozart, Beethoven, Fauré, Ravel en Szymanowski. Het voorprogramma is in handen van pianisten Jason, Lewis Hu en Jason: zij zijn 6, 9 en 13 jaar. Burgemeester Alfred Veltman opent het eerste concert van Strabrecht Klassiek op zondag 17 september om 11.00 uur.

Toegang (inclusief koffie en thee) kost 10 euro; 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Meer informatie is te vinden op de website van De Ruchte.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Deurne e.o.