Volledig scherm
Burgemeester Alfred Veltman. © Liane Manders fotografie

Nieuwe burgemeester Someren 28 september bekend

SOMEREN - Somerenaren moeten nog heel even geduld hebben. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 28 september wordt bekendgemaakt wie de nieuwe burgemeester van de Peelgemeente wordt. 

Huidig eerste burger Alfred Veltman (PvdA) neemt per 1 december afscheid van de gemeente waar hij sinds 2000 aan het roer staat. In totaal zijn er 27 kandidaten om hem op te volgen, van wie er tien vrouw zijn. Verder zijn er dertien (oud)-burgemeester of wethouder. Vier kandidaten hebben een andere functie in de politiek. De tien overige sollicitanten komen uit de particuliere sector, maar hebben veelal wel een link met politiek.

  1. Wederom dieren vergiftigd in omgeving Keelven Someren
    Update

    Wederom dieren vergiftigd in omgeving Keelven Someren

    SOMEREN - De eigenaar van twee honden had zondagmiddag niet een half uur later naar de dierenarts moeten rijden. Want dan had een van zijn twee honden het eten van een worst met blauwgekleurd gif nabij het Keelven zeker niet overleefd. Dierenarts Audrey Bruijns van het Veterinair Centrum Someren lapte de viervoeters weer op. Tevens maakte ze melding bij de politie, want het is de tweede keer binnen tien maanden tijd dat in die omgeving dieren zijn vergiftigd.

Deurne e.o.