Volledig scherm
Schade na noodweer bij de melkveehouderij van Sonnemans in Someren.

Nog veel vragen na kort geding over schadeclaim noodweer in Someren

SOMEREN/ROTTERDAM - Dinsdag was een spannende dag voor melkveehouder Theo Sonnemans uit Someren. De rechter boog zich tijdens een kort geding over de vraag of er 23 juni sprake was van hagel of storm tijdens het noodweer in Someren. Het bedrijf van Sonnemans liep flinke schade op.

Volgens Sonnemans was er in de avond van 23 juni sprake van een zware hagelstorm die de daken van zijn stallen vernielde. IJsballen ter grootte van tennisballen werden door een storm dusdanig opgezweept dat de projectielen dwars door het dak heen vlogen. En storm zat in zijn verzekeringspakket.

Volgens zijn verzekeraar Achmea Schadeverzekeringen N.V. (Interpolis) was er echter slechts sprake van een hagelbui. En tegen hagelschade was Sonnemans nu net niet verzekerd. Normaliter gaan hagelstenen ook niet dwars door een dak.

Andere verzekeraars gingen wel overstag en gooiden het op een combinatie van storm en een zware hagelbui. Als Sonnemans in het gelijk gesteld wordt, betekent dat dat veel boeren alsnog een claim richting Interpolis indienen. De melkveehouder wordt gesteund door de ZLTO en een advocatenkantoor uit Utrecht. De rechter doet 4 november uitspraak.

ED-Verslaggever Ruud Spoor was bij de rechtszaak. Lees zijn tweets hieronder terug.

Deurne e.o.