Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof

Omwonenden boos over openblijven circuit Lierop

DEN HAAG/LIEROP- Omwonenden van crossterrein De Herselse Bossen in Lierop zijn woedend op de gemeente Someren. Die wil trainingen op het terrein aan de rand van het dorp voorlopig toestaan. Enkele omwonenden zijn het daarentegen beu 'om weer in de herrie te zitten', zei hun advocaat P. Schilder Spel woensdagmiddag bij Raad van State.

Het gebruik van de crossbaan had op 1 juli gestaakt moeten zijn. Someren heeft die termijn echter verlengd. De Raad van State oordeelt binnen twee weken of trainingen alsnog gestaakt moeten worden.

ZIE OOK: Trainingen op circuit in Lierop gaan nog even door

Daarnaast loopt nog een aparte procedure om de baan open te houden. Motor- en Autosport Club Lierop probeert al maanden te bewijzen dat er voor 4 juni 1982 al gecrost werd op het circuit. Lukt dat, dan blijft de baan open. Eerder haalde de club bakzeil bij de rechter. Aangeleverd (beeld)materiaal was niet duidelijk genoeg.

MAC kreeg echter een nieuwe kans. Sindsdien zijn vele foto's en ander bewijsmateriaal verzameld en aan de rechter overhandigd. Het is nog onbekend wanneer de hoogste bestuursrechter van het land zich hierover uitspreekt.

Someren heeft er zelf moeite mee het al tientallen jaren bestaande circuit te sluiten. ,,De strijd is nog niet gestreden", zei een gemeentewoordvoerder. 

Volledig scherm
Rijder Hans van de Zanden en zijn bakkenist Henk Moors maken in 1972 een sprong op circuit de Herselse Bossen.