Volledig scherm
© Thinkstock

Ongelukken op Boerenkamplaan in Someren door verzakte tegels

SOMEREN - De Boerenkamplaan in Someren is een gevaarlijke weg aan het worden. Een scootmobielster brak haar schouder en kneusde een heup na een val door losliggende tegels in het fietspad. Een scooterrijder werd gelanceerd door een rechtopstaande tegel.

Voor wethouder Leon van de Moosdijk het sein om de volledige weg grondig aan te pakken.

Maatregelen
De lokale politiek vraagt al tijden om maatregelen op de doorgaande weg van Someren naar Someren-Eind. Onder meer fietsers van en naar sportpark De Potacker zorgen voor gevaarlijke situaties. Ze nemen de kortste route vanuit het dorp en fietsen na de rotonde tegen het overige fietsverkeer op de Boerenkamplaan in.

Gaten
Tevens verkeert het wegdek in steeds slechtere staat: gaten door verzakkingen en tegels die scheef komen te liggen. Tot nu toe werd dit steeds tijdelijk opgelost door gaten te dichten en tegels weer recht te leggen. Maar de problemen zijn van terugkerende aard. "Het iedere keer weer oplappen van de weg is niet de goede manier om mee door te gaan. We werken nu aan een voorstel voor structurele aanpak van de weg", zei Van de Moosdijk tegen de lokale politiek.

In december of januari verwacht hij een plan van aanpak te kunnen presenteren.

Deurne e.o.