Volledig scherm
© Thinkstock

Ontzorgloket Someren stopt

SOMEREN - Het informatiepunt voor welzijn en zorg in de oude pastorie aan de Kerkstraat in Someren houdt per 1 januari op te bestaan. De organiserende stichting blijft wel actief.

De Stichting Lokaal Vitaal Someren (LVS) trekt de stekker uit het 'ontzorgloket' dat sinds mei 2015 in de oude pastorie aan de Kerkstraat in Someren is gevestigd. De belangrijkste reden om met het informatiepunt te stoppen, is de aanstelling van een dorpsondersteuner in Someren-Dorp, medio 2017.

De start van het informatiepunt was zo'n anderhalf jaar geleden een direct gevolg van de opstart van Peel 6.1, de regionale samenwerking op het gebied van zorg, waaronder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Die wet bevat (onder meer) regelingen om mensen zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen.

Volgens de stichting heeft het loket geen 'toegevoegde waarde' meer nu Someren een dorpsondersteuner krijgt.

  1. Jaarlijkse tegemoetkoming van twee mille voor hoge windmolens in Someren

    Jaarlijkse tegemoetkoming van twee mille voor hoge windmolens in Someren

    SOMEREN - Een jaarlijkse tegemoetkoming van tweeduizend euro omdat er zes tot acht hoge windmolens in hun achtertuin komen. Dat stellen energiecoöperatie ZummerePower en energieleverancier EnergieKontor in het vooruitzicht aan zo'n twintig grondeigenaren in de omgeving Diepenhoek in Someren. Hun grond is niet nodig voor de bouw van windturbines, maar daar is straks wel overlast door geluid en slagschaduw. ,,Dat geld moet uit de exploitatie van het park komen", zegt ZP-voorzitter Ton de Kok.

Deurne e.o.