Volledig scherm
Restanten van de grote brand bij Van den Hoogen in Somerenheide. archieffoto. © Ton van de Meulenhof

Opruimwerkzaamheden bij Van den Hoogen in Someren vertraagd

SOMEREN - De opruimwerkzaamheden bij bandenfirma Van den Hoogen in Someren lopen vertraging op. Vóór 1 mei moest al het materiaal van de vloeren afgevoerd zijn, dat is niet gehaald.

Uiterlijk 1 april moest Van den Hoogen al zijn bedrijfsactiviteiten beëindigd hebben, dat heeft hij gedaan. Vóór 1 mei moest de aanwezige vloer (stelconplaten, klinkerverharding, de laag gebroken puin, de betonnen stapelbare blokken en de vloer onder de loods) weg zijn en uiterlijk 1 juni moest het resterende deel van de weegbrug afgevoerd zijn. De afvoer van de materialen heeft vertraging opgelopen.

Dit komt omdat de plaatselijke aannemer die Van den Hoogen koos voor de afvoer van het puin niet volgens de wettelijke voorschriften zou werken, aldus de toezichthouder van de gemeente. N.a.v. die melding is Van den Hoogen in gesprek gegaan met een andere aannemer die alle overige opruimwerkzaamheden op zich zal nemen. 

Voor de sanering van het naastgelegen terrein, waar tijdens de brand het brandende materiaal is uitgespreid en geblust, heeft de gemeente inmiddels een onderzoek laten uitvoeren en is er een plan van aanpak opgesteld. In de week van 5 tot en met 9 juni starten op dit terrein de saneringswerkzaamheden. Mogelijk leiden deze werkzaamheden tot tijdelijke overlast van stank en vrachtverkeer.

Naar verwachting duren de saneringswerkzaamheden vijf werkdagen.

Deurne e.o.