Volledig scherm
Willy Bankers. © FotoMeulenhof

Oud-buurman bandenhandelaar Someren wellicht uitgekocht

SOMEREN-HEIDE - Bandenhandelaar Jan van den Hoogen werd na de vuurzee op zijn terrein door de gemeente Someren uitgekocht. De bandenbrand krijgt nu wellicht ook gevolgen voor zijn ex-buurman Willy Bankers. De toiletwagenverhuurder is met wethouder Leon van de Moosdijk in gesprek over de toekomst van zijn bedrijf. "Aankoop is een optie die je altijd moet meewegen", zegt een voorzichtige wethouder.

De gemeente wil op het terrein aan de Groeneweg eerst een zonnepark realiseren en over 15 jaar overgaan tot woningbouw. Dan is daar pas behoefte aan. In het geschetste plaatje past het terrein van Bankers goed, aldus Van de Moosdijk. "We praten met hem over een aantal onderwerpen, zoals planschade en de toekomst van zijn bedrijf in relatie tot onze plannen."

Bankers zegt op zijn beurt dat de gemeente hem daar het liefst wil weghebben. "Ik heb nog vijftien jaar te gaan tot mijn pensioen. De gemeente wil nu het eerste kooprecht op mijn grond. Daarover moeten we nog onderhandelen. 1 maart zit ik weer bij de wethouder aan tafel."

Woningbouw

Een meerderheid in de raad ziet woningbouw op de lange termijn wel zitten. CDA, PvdA, Lijst 6 en Leefbaar Someren zijn geen voorstander van een mix van bedrijven en huizen, een optie die het gemeentebestuur ook heeft bekeken.

Marco Stolwijk van Lijst Someren-Heide vindt dat je eerst een goede woonvisie moet hebben en daarna pas kunt besluiten over de plannen met de Groeneweg. Maar zodra die visie er ligt, moet snel tot actie worden overgegaan. "We hechten er veel waarde aan dat zo snel mogelijk wordt begonnen met het terugverdienen van het geld dat hierin is gestoken. Daar hechten wij veel waarde aan."

Hij ziet daarom een tussenpauze met een zonnepark niet zitten. Hij krijgt bijval van Jan Adriaans van de Gemeenschapslijst. Die pleit voor de aanleg van een bloemenweide. Dat geeft in zijn ogen minder overlast dan anderhalve meter hoge zonnepanelen. In juni volgt pas de definitieve beslissing in de gemeenteraad.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement