Volledig scherm
De plaats van het ongeval in Zaltbommel. foto Bart Meesters wijnen bouw, hoogwerker, ongeval, someren

Slachtoffer hoogwerkerdrama uit Someren krijgt alle schade vergoed

SOMEREN - De opluchting is groot bij Somerenaar Remco van Bogget. Alle schade die de enige overlevende van het hoogwerkerdrama in Zaltbommel van mei vorig jaar opliep wordt vergoed. De verzekeraar van het bedrijf dat de hoogwerker leverde heeft de aansprakelijkheid voor het ongeval, waarbij twee collega's verongelukten, erkend. Over de hoogte van de schadevergoeding wordt de komende tijd onderhandeld. ,,Remco is erg blij want dit geeft zekerheid. Hiermee voorkom je ellenlange procedures", reageert zijn advocaat Coen Verberne.

Van Bogget was samen met twee collega's bezig met het ophangen van een spandoek aan een hotel in aanbouw toen het misging. De bak waarin de drie bouwvakkers stonden brak af en ze vielen zo'n vijftien meter naar beneden. Na vele maanden onderzoek concludeerde Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) dat het ongeval is te wijten aan een reeks tekortkomingen aan de machine en onjuist gebruik daarvan.

Schadebedrag

Advocaat Verberne vroeg hierna aan de eigenaar van de hoogwerker, het bedrijf M. van Herwijnen uit Kerkdriel, om de aansprakelijkheid voor het ongeval te erkennen. Na zo'n twee maanden overleg kwam dinsdagmiddag eindelijk de bevestigende mail vanuit de verzekeraar binnen: alle schade wordt vergoed. Verberne gaat nu bekijken hoe groot het schadebedrag exact is.

,,We willen Remco weer zo goed mogelijk aan het arbeidsproces laten deelnemen. De kans is groot dat hij zijn oude baan niet kan voortzetten en dat hij zich moet laten omscholen. Daar moet een arbeidsdeskundige naar kijken. Daarom kan ik ook nog geen schatting geven over de hoogte van de schadevergoeding. Misschien krijgt hij straks wel een baan waarmee hij meer verdient dan hij was gewend", aldus Verberne.

De firma M. van Herwijnen uit Kerkdriel wil niet op de zaak reageren, laat een woordvoerder weten. ,,Het is allemaal al erg genoeg."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Deurne e.o.