Volledig scherm
De restanten van de bandenbrand bij recyclingbedrijf Van den Hoogen. foto Ton van de Meulenhof

Toch weer containers met banden bij Van den Hoogen in Someren-Heide

SOMEREN-HEIDE - Het is alsof de geschiedenis zich langzaam herhaalt bij bandenbedrijf Van den Hoogen in Someren-Heide. Nadat alle bandenresten netjes voor kerstmis waren opgeruimd, stonden vrijdagochtend plotsklaps weer drie containers met oude banden op het terrein aan de Groeneweg 14.

Volgens een gemeentewoordvoerder wordt juridisch onderzocht of daarmee regels worden overtreden. "Mijn inschatting nu is dat het mag omdat het om zijn eigen terrein gaat, maar dat zijn we nog nader aan het bekijken. We zijn onaangenaam verrast dat dit nu gebeurt. Vooral heel vervelend voor de buurt."

Een grote, uitslaande brand in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 november verwoestte het recyclingbedrijf. Omwonenden ervaren al vele jaren overlast van de bandenhandelaar, onder meer vanwege de enorme bandenstapel die er tot voor kort lag.

Someren legde Van den Hoogen uiteindelijk twee lasten onder bestuursdwang op. Als eerste moest de ondernemer voor kerst alle bandenrestanten verwijderd hebben. Dat lukte. De tweede: voor 20 januari moet hij onderzocht hebben hoe het zit met de verontreiniging van zijn grond en het naastgelegen gemeenteperceel. Die grond raakte vervuild bij het bestrijden van de brand. "Het is nu de vraag in hoeverre die containers hem hinderen bij het uitvoeren van dat onderzoek. Dat mag namelijk niet gebeuren." De gemeentewoordvoerder verwacht begin volgende week meer duidelijkheid te hebben.

Volledig scherm
Terrein van Van den Hoogen in Someren-Heide

Deurne e.o.