Volledig scherm
Lierop fokpaardendag © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Traditierijke Fokpaardendag Lierop vernieuwt

LIEROP - Na 78 edities probeert de Fokpaardendag in Lierop dit jaar te vernieuwen. Voor het eerst kunnen teams bestaande uit een kind en een volwassene meedoen aan Team Springen. Verder is er maandag 17 september relaisspringen, een combinatie van een spring- en menwedstrijd.

Het evenement vindt traditiegetrouw plaats tijdens de kermismaandag in Lierop. Tussen 9.00 en 17.45 uur staan er veel categorieën op het programma op het terrein aan de Kerkenhuis, nabij het crosscircuit van MAC Lierop.

Een van de showonderdelen is het zogeheten relaisspringen. Er worden teams gemaakt van een springruiter of amazone samen met een menner. De springruiter of amazone legt een springparcours zo snel mogelijk foutloos af. Als hij of zij de finishlijn passeert, springt men zo snel mogelijk van het paard en gaat achter op een menwagen staan. De koetsier gaat hierna zo snel mogelijk een kegeltjesparcours rijden. Andere onderdelen die onder meer de revue passeren: eenspannen Friese paarden, tweespannen trekpaarden en tuigpaarden. De entreeprijs bedraagt vijf euro.