Volledig scherm
Stijn Lomans op Nirwana Tuinfeest © Stijn Lomans

Uitkijken naar Nirwana Tuinfeest in Lierop: 7 portretjes

SOMEREN - In het weekend van 18 tot en met 20 augustus vindt in Lierop weer het Nirwana Tuinfeest plaats. Het ED brengt enkele bezoekers in beeld.

STIJN LOMANS (32) -SOMEREN-
,,Ik ga dit jaar voor de zestiende keer, dus al de helft van mijn leven kom ik daar. Voor het eerst sta ik dit jaar met mijn band DC Dedly’s zelf op het podium. Vind ik best bijzonder, een enorme eer."
,,Ondanks de groei van het festival blijft het erg knus. Op grotere festivals zie je toch vaak dat mensen zich voegen bij mensen waar ze het meest raakvlak mee hebben."
,,Dit jaar ben ik er voor De Staat. Een paar jaar geleden ook gezien op Nirwana. Hun liveshow was geweldig en kijk uit naar de volgende!" Daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar RatCom: een 1 op 1 kopie van Rage Against the Machine. Dat worden blauwe plekken vrees ik."

KELLY VAN DER MEULEN (20) -GILZE-RIJEN-
,,Ik ga dit jaar voor het eerst naar Nirwana met mijn vader. We houden allebei wel van dezelfde muziek, gaan af en toe samen naar concerten en zijn ook al twee keer samen naar Pinkpop geweest. We hielden de festivals deze zomer een beetje in de gaten, en zijn eigenlijk op Nirwana terechtgekomen omdat Call It Off er speelt. Dat is zo'n beetje mijn favoriete band en we zijn samen al een aantal shows afgegaan. De verdere line-up is ook supervet, dus hebben we een kaartje voor de zaterdag gekocht. Later besloten we dat de vrijdag toch ook wel heel vet was, dus daar hebben we ook een kaartje voor gekocht."
,,We komen dus voor Call It Off, maar zeker ook voor VANT, Less Than Jake, De Staat, The Hives, The Charm The Fury en Undeclinable Ambuscade."

Volledig scherm
Kelly van der Meulen © Kelly van der Meulen

DOMINIC KREIJVELD (37) -DEURNE-
,,Ik zeg al jaren dat ik er naartoe wil en dit jaar is het er voor de eerste keer van gekomen. Mede omdat in het verleden vrienden niet mee wilden of konden."
,,Ik kom onder andere voor Danny Vera, White Lies, The Hives en Callahan Clearwater Revival, maar natuurlijk voor de gezelligheid van het festival. De kleinschalige setting maakt het bijzonder."

Volledig scherm
Dominic Kreijveld © Dominic Kreijveld facebook

LANA EVERS (15) -EINDHOVEN-
,,
Dit jaar wordt de eerste keer dat ik naar Nirwana Tuinfeest ga en ik heb er heel veel zin in. Ik ga omdat het mij een heel leuk en gezellig festival lijkt. Bij Nirwana live merkte ik al dat de sfeer daar gezelliger is dan op andere festivals. Het is veel kleinschaliger vergeleken met Paaspop en Pinkpop." 
,,Een van mijn favoriete bands: Call It Off. Zeker een aanrader voor iedereen."

Volledig scherm
Lana Evers © Lana Evers

RIAN VAN MOORSEL (55) -SOMEREN-EIND-
,,Al vele jaren gaan mijn man en ik naar ‘Nirwana’. We wonen in Someren-Eind en mijn man komt van Lierop, dus een thuiswedstrijd. Pinkpop, Bospop, Nirwana af en toe een concert….. we bezoeken ze allemaal graag. Maar Nirwana heeft toch wel heel veel extra’s. Zo is de line-up altijd verbazingwekkend goed. Het is kleinschalig, dus je beleeft de acts ook écht! Ik sta graag vooraan om lekker mee te blèren en uit mijn dak te gaan. En die mogelijkheid is er dan ook zeker. De sfeer is zo gemoedelijk en gezellig: dus ook al zou de line up wat minder zijn, blijft het toch zeker de moeite waard om te gaan! Een nieuw festivaljurkje ligt al klaar. Net als onze hoedjes. We zijn er klaar voor."
,,The White Lies en De Staat zijn mijn favoriet. Beide al meerdere keren gezien, maar elk optreden is toch weer anders. Call it Off wil ik zeker ook zien! En door de rest laat ik me verrassen." 

Volledig scherm
Rian van Moorsel © Rian van Moorsel

ARD VERHEIJEN (41) -ASTEN-
,,Dat is inmiddels een onvermijdelijke gewoonte geworden. Kan ook eigenlijk niet anders aangezien ik acht jaar programmeur geweest. Ik boekte onder meer Racoon, Skik en Peter Pan Speedrock. Vooral voor binnen, want het tuinfeest was en is natuurlijk vooral 'Mark Hitjes' (Mark van Horik, red.) pakkie-an. Sinds 1994 heb ik slechts één keer, door vakantie, moeten overslaan. Het is bijzonder dat het tuinfeest zo gegroeid is en nog steeds helemaal door vrijwilligers georganiseerd wordt. Ik schrijf dit jaar weer de bio's voor de app."
,,Ik kijk het meeste uit naar Undeclinable Ambuscade. Goede muziek en bovendien een flinke dosis jeugdsentiment. Ik had hen ook geboekt als laatste band toen ik stopte als programmeur. Bovendien ga ik met de gitarist regelmatig naar Ajax. Hij doet wel heel stoer als rockster maar ik weet dus dat diep van binnen hij gewoon een lieve jongen met inmiddels een leesbril is."

Volledig scherm
Ard Verheijen © Ard Verheijen

COR VAN OOSTERHOUT (62) -LIEROP-
,,Ik ben zelf een van de mede-oprichters en heb nog nooit een tuinfeest overgeslagen voor zover ik weet. Ik kom puur voor de gezelligheid. Het tuinfeest is veranderd in de loop der jaren. Het is allemaal een stuk professioneler geworden. Vroeger bestond het podium bijvoorbeeld uit twee vrachtwagens die je tegen elkaar aan zette, nu zijn ze al een week van tevoren bezig met de opbouw. Het terrein wordt ook steeds groter. Nu moet het daar wel mee ophouden vind ik, want anders gaat het leuke, intieme er van af. Dan wordt het te zakelijk."
,,De Staat, ze sluiten de vrijdag af. De DC Dedly's ken ik ook goed. En ik wil de show van Danny Vera zien. De toetsenist uit Helmond ken ik ook goed."

Volledig scherm
Cor van Oosterhout

Deurne e.o.