Volledig scherm
Dames van de groep Dilia tijdens de optocht in Someren. © Rinus van Houts

Veel volk langs nieuwe route in Someren

SOMEREN - De route van de optocht van De Meerpoel liep voor de eerste keer door het centrum van Someren met start en finish op het Wilhelminaplein, en dat zorgde met veel publiek langs de weg voor een echte carnavalssfeer.

De nieuwe burgemeester werd op carnavaleske wijze uitgebeeld, een van de ludieke teksten luidde: 'Dilia is een Blok aan het been'. Vooral aan de dameskleding had deze groep veel aandacht besteed.

Er liep een 'aandachttrekster' mee, zij zorgde er zelf voor dat ze van het publiek genoeg aandacht kreeg. Dat kreeg ook de dame die een steigerplank als paard gebruikte, zij kon de steigerende plank nauwelijks in bedwang houden.

De groep Out of the Box had alle soorten boxen en boksen in huis, met geluidsboksen, schijtboksen en een boxer was het nog niet genoeg. Ook zijverboksen, gewoon boksen en spijkerboksen werden door jong en oud leuk uitgebeeld.

Een vader kwam zittend op de pot voorbij, hij zorgde voor drollen. Moeder liet zien waar vader nog meer voor had gezorgd: in een karretje zat hun Klein drulleke!

Uitslagen:

Jeugdstimuleringsprijs: The A-team

Creativiteitsprijs: Familie Engelen

Jeugdstimulering: Paul Kolenberg

Grote groepen:
1. Sliehevak

Kleine groepen:

1. Paul Kolenberg 

2. Wim van de Moosdijk 

3. Wijnen Zorgboerderij

Eenlingen:
1. Marita de Jong 

2. Toos Claessen 

3. Dirk van Diepen

Stuur zelf ook mooie foto's in naar ons fotoalbum.

Volledig scherm
Deelnemer aan de optocht in Someren. © Rinus van Houts
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement