Volledig scherm
© René Manders/fotomeulenhof

Voor het eerst deelnemers van buitenaf in optocht Someren-Eind

SOMEREN-EIND - De Plattevonder in Someren-Eind breekt noodgedwongen met zestigjarige traditie. Voor het eerst zijn bij de carnavalsoptocht ook deelnemers van buitenaf welkom.

De organisatie ziet zich gedwongen deze maatregel te nemen. "Het kost steeds meer moeite om met grote praalwagens en kleurrijke groepen uit het eigen dorp te komen", zegt voorzitter Wim van den Boomen van het optochtcomité.

Vrijwilligers
Het aantal wagens dat door Eindse buurtschappen werd gemaakt, bedroeg vele jaren tussen de zes en tien. Dit jaar zijn er slechts drie buurten bezig met het bouwen van een carnavalswagen. Dat komt door een gebrek aan bouwlocaties én een tekort aan vrijwilligers die bereid zijn een aantal maanden mee te bouwen. Van den Boomen: "Het is nu tijd om de toekomst van de Eindse optocht zeker te stellen. Vandaar deze beslissing. Alle buurtschappen die aanwezig waren op een speciaal hiervoor belegde bijeenkomst, gingen ermee akkoord."

Inlichtingen en/of opgave voor deelname aan de optocht van 26 februari via mail of telefonisch: 06-52542749 (Hans van Lierop, na 18.30 uur).

Deurne e.o.