Volledig scherm
Someren Heide - Protest fietstocht tegen verbreding van de Kerkendijk © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Voorlopig een kale Kerkendijk in Someren

SOMEREN-HEIDE - De Kerkendijk in Someren-Heide oogt de komende maanden wat kaal. Gebroeders Van Vijfeijken rooit tot en met donderdag een hele rij bomen langs het noordelijk deel van deze toegangsweg tot het dorp. Het gaat om 133 exemplaren op het deel tussen de rotonde Loovebaan en de kom Someren-Heide.

De bomen aan de oostzijde gaan allemaal weg, aan de westzijde blijft het groen grotendeels gehandhaafd. Tijdens de werkzaamheden wordt de rijbaan van de Kerkendijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een omleiding via de route Hooghoefweg, Boerenkamplaan en de Nieuwendijk. Bestemmingsverkeer en fietsers worden, mogelijk met enige vertraging, door verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid.

Het rooien van de bomen vindt plaats vooruitlopend op de grootschalige onderhoudswerkzaamheden aan de Kerkendijk. In de tweede helft van het jaar vindt namelijk de reconstructie van de weg plaats waarbij onder andere het asfalt van de rijbaan en het fietspad worden vervangen en 130 nieuwe bomen worden aangeplant.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement