Volledig scherm
Nicole van den Hurk verder.

Weer heibel over onderzoek in zaak Nicole van den Hurk

LIEROP - Opnieuw is vrijdag bij het gerechtshof in Den Bosch gesteggeld over statistisch onderzoek in het hoger beroep over verkrachting en doodslag van Nicole van den Hurk in 1995. Het Openbaar Ministerie (OM) liet onderzoek doen naar de kans dat verdachte Jos de G. aan beide schuldig is.

Het hof vond dat zogenaamde Bayesiaanse onderzoek niet nodig, omdat het niet onomstreden is. Het OM voegde het belastende rapport toch toe. De verdediging verzette zich vergeefs. Een andere statisticus zal het rapport moeten beoordelen, besloot het hof.

Nicole verdween 6 oktober 1995. Haar lichaam werd zes weken later gevonden in bossen bij Lierop. Tbs'er De G. werd in 2014 gepakt, na een toevallige DNA-match. De G. werd vorig jaar echter vrijgesproken van doodslag. Hij kreeg alleen vijf jaar cel voor verkrachting.

De zaak gaat in december verder.

Lees meer over de zaak Nicole van den Hurk in ons dossier op ed.nl/nicole 

  1. Statushouders aan slag in kassen in Someren
    PREMIUM

    Statushouders aan slag in kassen in Someren

    HELMOND - Een proef om vluchtelingen met een verblijfsvergunning aan het werk te krijgen bij tuinders in Someren krijgt een vervolg. Werkbedrijf Senzer, tuinbouworganisatie ZLTO, diverse regionale ondernemers en ROC Ter Aa slaan de handen ineen om dertig vluchtelingen aan een contract te helpen. En hen tegelijkertijd te laten inburgeren. Ze gaan niet alleen in kassen aan de slag, maar ook bij Dorel (maxicosi's) en Huijbregts Food in Helmond.

Deurne e.o.