Vervanging wijzers Koepelkerk in Lierop.
Volledig scherm
Vervanging wijzers Koepelkerk in Lierop. © Fotomeulenhof

Wijzers Koepelkerk Lierop werden gemist

LIEROP - Koster Jan Kuypers kreeg de afgelopen weken enkele klachten binnen van Lieroppenaren. Ze vonden het maar irritant dat ze niet meer de tijd konden aflezen van de Koepelkerk. Oorzaak: haperende verlichting. Het parochiebestuur besloot daarop dat Lierop weer bij de tijd gebracht moest worden en investeerde in nieuwe led-verlichting. De wijzers werden maandagochtend teruggeplaatst. ,,Heel veel mensen hebben de wijzers gemist."

De verlichting van de wijzers aan de zijde van de woning van pastoor Jan Zwirs zijn al wekenlang kapot. Bij de wijzers aan de overige drie zijden van de bekende kerk zijn slechts enkele lampjes kapot. Maar er is nog een probleem, aldus koster Kuypers. ,,De aandrijving van de klokken was verouderd en begon steeds vaker te haperen, waardoor de ene klok enkele minuten voorliep op de anderen. Kon ik om de zoveel dagen omhoog om alle klokken weer gelijk te zetten."

Ralf van Veghel, vriend van de Koepelkerk, besloot hierop voor 'een vriendenprijsje' om de wijzers te voorzien van led-verlichting. Hierdoor is het parochiebestuur jaarlijks 350 euro minder kwijt aan energiekosten. De eerste wijzers werden maandagochtend binnen een uur gemonteerd. De overigen volgden in de uren daarna. Diverse inwoners keken het tafereel met de grote kraan geboeid aan.

Kuypers voorziet de werklui van koffie en houdt verder alles nauwlettend in de gaten, samen met Ton van Schalen. ,,Veel mensen wisten nu niet meer hoe laat het was. Fijn dat het straks weer allemaal in orde is." 

Vervanging wijzers Koepelkerk in Lierop.
Volledig scherm
Vervanging wijzers Koepelkerk in Lierop. © Fotomeulenhof
De vernieuwde wijzers van de Koepelkerk in Lierop worden teruggeplaatst
Volledig scherm
De vernieuwde wijzers van de Koepelkerk in Lierop worden teruggeplaatst © Tonny Peeters
De wijzers zijn voorzien van nieuwe ledverlichting
Volledig scherm
De wijzers zijn voorzien van nieuwe ledverlichting © Tonny Peeters
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement