Volledig scherm
Woningbouw. © Creative Commons

Woningbouw mogelijk in Somerens winkelgebied

SOMEREN - Aan de rand van het winkelgebied aan de Kerkstraat 30 in Someren mag een blok van maximaal 15
woningen worden gebouwd. Het gaat om een soortgelijk gebouw zoals de 2
appartementenblokken aan de naastgelegen Loovebaan. Verder staat het Somerens gemeentebestuur geen detailhandel op de bovenverdiepingen of in garageboxen in het gebied toe.

Lange tijd was er sprake van een verhuizing van de Action van de Postelstraat naar de tweede etage boven de supermarkten Lidl en Jan Linders. De gemeenteraad stak hier in april vorig jaar echter een stokje voor. Een meerderheid wilde leegstand in het centrale winkelgebied van Someren voorkomen. Daarom werden alle ontwikkelingen aan de Kerkstraat voor 1 jaar 'bevroren'.

In de tussentijd kon een nieuw bestemmingsplan uitgewerkt worden. Dat plan ligt er nu en wordt woensdag 11 januari tijdens een commissievergadering aan de lokale politiek voorgelegd.

  1. Jaarlijkse tegemoetkoming van twee mille voor hoge windmolens in Someren

    Jaarlijkse tegemoetkoming van twee mille voor hoge windmolens in Someren

    SOMEREN - Een jaarlijkse tegemoetkoming van tweeduizend euro omdat er zes tot acht hoge windmolens in hun achtertuin komen. Dat stellen energiecoöperatie ZummerePower en energieleverancier EnergieKontor in het vooruitzicht aan zo'n twintig grondeigenaren in de omgeving Diepenhoek in Someren. Hun grond is niet nodig voor de bouw van windturbines, maar daar is straks wel overlast door geluid en slagschaduw. ,,Dat geld moet uit de exploitatie van het park komen", zegt ZP-voorzitter Ton de Kok.

Deurne e.o.