Volledig scherm
Bas van Velthoven. © Rinus van Houts

Zanikavond op De Plattevonder in Someren-Eind is dé avond van Bas

SOMEREN-EIND - Een nieuw decor, een nieuw zanikmeubel, het Torentje voor de zanikers, een humoristisch openingswoord van de nieuwe voorzitter van CV De Plattevonder Jorin van de Laar én een paar leuke dansjes van de Eindse Marietjes: het voorspelde een gezellige zanikavond. 

En dat werd het ook. Zaniker Hans van de Voort begon, in de grote zaal van De Einder in Someren-Eind, aan een verdienstelijke buut waarin hij als politieman zijn baas, mevrouw Blok, voor het blok zette.

Liefst 20 ex-Prinsen hadden deze avond de lach aan hun kont hangen. De 84-jarige ex-Prins Sjeng zorgde als badmeester voor de veiligheid in het bad waar de gekste capriolen werden uitgehaald. Weer anderen leefden zich uit in een absurde Sinterklaasact met 5 Sinterklazen en één Kerstman die allemaal claimden de echte te zijn. De ex-prinsen besloten hun bijdrage met een act met wc-brillen én Siris TV, zij kwamen na een aantal jaren afwezigheid erg sterk terug.

De ingehuurde cabaretgroep Tadaa en tonproater Freddy van den Elzen lieten in 't Eind zien dat zij tot de top van de Brabantse carnavalsartiesten behoren. Tadaa met carnavaleske meezingers en Freddy met een mimiek die woorden overbodig maakten om te lachen. Erg leuk.

Maar het werd dé avond van Bas van Velthoven, die duidelijk maakte geen zaniker te zijn maar een heuse cabaretier. Een staande ovatie was dan ook meer dan verdiend. In zijn creatie als hangtafelverhuurder vertelde hij trots dat de zaken goed gaan, hij had deze avond zijn hele handel verhuurd... hij had maar één tafel. En die werd verhuurd aan de nieuwe burgemeester Dilia Blok, voor een vrijgezellenfeestje. Bij zijn uitleg over de functie van de hangtafel gebruikte hij meer Duitse naamvallen dan er in het Duits woordenboek staan. Je zag de bezoekers denken: Hoe komt hij erop.

Deze geslaagde zanikavond met spraakwaterval Twan de Groot als presentator en De Einder Muzikanten voor de sfeermuziek krijgt komend weekend op zaterdag en zondag een vervolg. Er zijn nog kaartjes.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement