Volledig scherm
Ravage in Apotheek de Linden in Son. © Bert Jansen

Apotheek Son improviseert en blijft open nadat auto het pand binnen is gereden

SON EN BREUGEL - De apotheek op het 17 Septemberplein in Son en Breugel is woensdag open, ondanks de grote schade die dinsdagavond werd aangericht door een bejaarde man die met zijn auto het pand binnenreed.

Tien medewerkers van Benu-apotheek De Linden zijn dinsdag tot tien uur 's avonds in de weer geweest met het opruimen van de ravage, zodat de deuren woensdag toch van het slot konden. De auto van de 91-jarige man, die zelf ongedeerd bleef, boorde zich door de voorpui en kwam ter hoogte van de balie tot stilstand. Het incident vond plaats kort na sluitingstijd. Er was niemand meer in het pand. "Anders waren er echt grote ongelukken gebeurd", zegt apotheker Jolanda Wevers.

Bizar toeval
Bizar toeval, zo lijkt het, is dat de betrokken auto herinneringen oproept aan een gelijksoortig incident in de Nieuwstraat in Son, eind februari. Toen reed een bejaarde vrouw met een grijze Ford Fusion tegen de gevel van ijssalon La Toscana. Het kenteken was 30-PF-RK. Ook nu gaat het om een grijze Ford Fusion, met als kenteken 29-PF-RK.

De schade is groot, de herstelwerkzaamheden zullen nog dagen duren.

Volledig scherm
Ravage in Apotheek de Linden in Son. © Bert Jansen
Volledig scherm
Ravage in Apotheek de Linden in Son. © Bert Jansen

Best e.o.