Volledig scherm
Gamba's op de barbecue. © Lex De Meester

Barbecue Kampioenschap bij La Sonnerie in Son

SON EN BREUGEL - In de tuin van hotel-restaurant La Sonnerie aan de Nieuwstraat in Son kunnen liefhebbers van barbecue-gerechten op 18 en 19 augustus weer terecht bij het Nationaal Barbecue Spektakel.

Belangrijk onderdeel van dit barbecue-festijn is het Open Nederlandse Barbecue Kampioenschap op zondag 19 augustus, georganiseerd door de World Barbecue Association (WBQA). Internationale topteams binden deze middag de culinaire strijd aan met elkaar. Het BBQ-spektakel begint zaterdag 18 augustus om 13.00 uur. Bij diverse stands zullen producten worden bereid en verkocht, en er zijn demonstraties rondom de PrimoGrill Democar, maar ook van andere (keramische) barbecues.

De workshop van topkok Henrik Hansen uit Denemarken is al volgeboekt, maar bezoekers kunnen ook meedoen aan andere workshops, presentaties en proeverijen. De nieuwste trends in barbecue-land zijn er te bekijken.

Prijsuitreiking

Deelnemende teams aan het Open Nederlands Barbecue Kampioenschap moeten zondagmiddag uiterlijk 13.00 uur het eerste gerecht - vis, een verse rauwe paling - bij de jury aanleveren. Een uur later een kipgerecht, waarbij verplicht een voorgeschreven kruidenmengsel moet worden gebruikt. Vervolgens om 15.00 uur een varkensgerecht, om 16.00 uur een rundergerecht, en om 17.00 uur een Chefs Choice ­dessert. Om 18.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Beide dagen zijn van 13.00 tot 18.00 uur vrij ­toegankelijk voor publiek, de entree is gratis. Meer info op wbqa.nl.