Volledig scherm
Meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel © Ton van de Meuelnhof

Bedrijfsleider op Meubelplein in Son: 2e kerstdag is uitgelezen kans om te winkelen

SON EN BREUGEL - Steeds meer winkels zijn open op tweede kerstdag. Op Meubelplein Ekkersrijt is er al vroeg op de middag bijna geen parkeerplek meer.

,,Tweede kerstdag is een uitgelezen kans om te winkelen", zegt Mark Jans, bedrijfsleider van de Leenbakker op het Meubelplein. Op de achtergrond gaan de schuifdeuren van zijn winkel constant open en dicht om nieuwe klanten binnen te laten. ,,Man en vrouw zijn vaak vrij op deze dag. Wij verwachten de aankomende week sowieso nog veel drukte, omdat veel mensen tussen Kerst en nieuwjaar vrij zijn. Je ziet dat mensen steeds meer willen kopen."

,,In de winkels loopt het storm", beaamt Nynke Wiersma, woordvoerder van Detailhandel Nederland. ,,Vorig weekend was echt een knaller en dat verwachten we ook voor de kerstdagen. Je ziet dat de economie het goed doet." Ook cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek tonen dat aan. Huishoudens investeerden dit jaar meer dan de afgelopen jaren, de omvang van de economie groeit en de winst van bedrijven buiten de financiële sector stijgt.

Lees het hele artikel dinsdag in het ED of in de digitale krant

Best e.o.