Volledig scherm
© Bert Jansen

Brandweer rukt uit voor woningbrand in Son en Breugel, maar ziet nergens vuur

SON EN BREUGEL - In een woning aan de Oderlaan in Son en Breugel is vrijdagmiddag een melding geweest van een woningbrand.


Toen de brandweer ter plekke kwam was de woning afgesloten, maar de ramen aan de voorzijde hadden wel een bruine kleur. De brandweer controleerde de woning aan de voor- en achterzijde door een ladder tegen het huis te zetten, en er werd gekeken met een warmtebeeldcamera. Omdat de brandweer geen brand waarnam, zagen ze er vanaf om de woning binnen te gaan.

De aanwezigheid van de brandweer en politie trok wel veel bekijks van omwonenden.

Volledig scherm
© Bert Jansen
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.