Volledig scherm
© Thinkstock

Combinatie gedichten en beeldende kunst tijdens tentoonstelling Son en Breugel

SON EN BREUGEL - Kunstvereniging Ars Longa en dichtersgroep Dichtbij openen op zaterdag 22 oktober een gezamenlijke tentoonstelling in de bibliotheek.
Leden van de kunstvereniging hebben beelden geschilderd, getekend, gefotografeerd en gehouwen die passen bij gedichten van Dichtbij leden. Onder de titel Dichterbij in Beeld zijn zestien van deze combinaties te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek op Airbornestraat 1. Meer info over de expositie, die duurt tot maandag 19 december, is te lezen op de website van kunstvereniging Ars Longa.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Best e.o.