Volledig scherm
Harrie en Ellen Sijbers van Dejavu © Kees Martens

Dejavu in Son stopt eind dit jaar

SON EN BREUGEL - Harrie en Ellen Sijbers begonnen in het voorjaar van 2004 met galerie Dejavu in de wijk Gentiaan in Son en Breugel.

Eind dit jaar sluiten ze de deuren. Het koperen jubileum markeert derhalve ook het einde van Dejavu, dat behalve een galerie ook een intiem theatertje herbergt en zich in de loop der jaren tevens ontwikkelde tot feest- en trouwlocatie.

In de komende weken wordt een zestal happy hours gehouden, waarin vooral kunst maar ook delen van de inrichting zoals meubilair en verlichting met grote kortingen worden aangeboden.

Voor Harrie en Ellen Sijbers is het een bewuste keuze om te stoppen met Dejavu. "Ik loop tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan", vertelt Harrie Sijbers. "Dat is zo'n moment in het leven dat je alles op een rijtje zet en samen nadenkt over: hoe gaan we verder? We hebben hier een heel leuke tijd gehad, goed kunnen werken en de kost kunnen verdienen, maar de galerie en dit pand brachten ook veel verplichtingen met zich mee. Toen we hier startten, leverden we een deel van onze vrijheid in. Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je die graag weer terugwilt."

De karakteristieke woonboerderij wordt op korte termijn verkocht. Omdat de deal nog niet helemaal rond is, wil Sijbers de naam van de koper nog niet kwijt.

Best e.o.